Povratak prirodi
Povratak prirodi - Zemunski salaš

Vrtić za decu od 2 do 4 god.

Povratak prirodi - Dunav Platz

Viša predškolska ustanova (5 i 6 god.)

Bubamarica

privatni vrtić

Živka Petrovića 43a

Zemun

Dečija kuća Bubamarica je privatna predškolaska ustanova koja uspešno radi od 2011. godine.

Sam naziv kuća upućuje na osnovnu ideju u našem radu, a to je da se deca osećaju prijatno baš kao u svom domu. Polazeći od toga da vrtić predstavlja značajan deo najranijeg detinjstva, cilj našeg rada jeste da ga se deca rado sećaju. Želimo da deca budu srećna i zadovoljna i da zajedno gradimo vrtić po meri deteta. Veliki broj zadovoljnih roditelja i dece, pohvale koje primamo, kao i preporuke roditelja drugima, govore nam da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Ujedno, osmeh na licu dece i roditelja je naša najveća nagrada i podstrek za dalje napredovanje. Saradnja sa roditeljima U našoj Ustanovi velika pažnja se posvećuje otvorenoj i aktivnoj saradnji sa roditeljima. Kontinuirana saradnja vrtića i porodice je neophodna za pravilan rast i razvoj deteta, a istovremeno doprinosi i unapređivanju rada vaspitača kao i jačanju roditeljskih kompetencija.

Aktivnosti u koje se uključuju roditelji su veoma važne za decu. Nisu svi sadržaji pogodni za uključivanje velikog broja roditelja, ali su oni važni zato što deci daju sigurnost, pružaju priliku da se identifikuju sa različitim modelima, doprinose kooperativnosti i stvaranju prijateljskog i partnerskog ambijenta u kome se deca vaspitavaju. Svaki roditelj ima potencijal za neki vid saradnje, tako da je profesionalna veština vaspitača upućena na to, gde i kad organizovati kontakte i susrete dece i roditelja i šta će biti njihov sadržaj.

Osnovni principi saradnje sa porodicom zasnivaju se na negovanju partnerskog odnosa, poštovanju ličnosti i uloge roditelja, širokoj ponudi raznih mogućnosti za uključivanje roditelja, uvažavanje ideja roditelja, ideji da saradnja zahteva vreme, posvećenost, strpljivost i zajedničku odgovornost, profesionalnom odnosu prema informacijama dobijenim od roditelja i poštovanju privatnosti porodice. Roditelji će nam svakako biti značajni saradnici i partneri prilikom donošenja svih važnih odluka koje se tiču života i rada dece u vrtiću i predlagači novih oblika rada, uvođenja inovacija u organizaciju rada i sl.

U našoj Ustanovi ostvaruju se sledeći oblici saradnje sa porodicom:

Neposredna dnevna komunikacija između vaspitača i roditelja-odnosi se na svakodnevno izveštavanje roditelja o aktivnostima koje su realizovane u vrtiću, o ponašanju deteta, o ishrani i higijeni deteta, dnevnom odmoru, o novim promenama koje utiču na razvoj deteta i još mnogo toga; Pisana komunikacija-podrazumeva različite vrste obaveštenja na oglasnoj tabli, ulaznim vratima vrtića, pisana obaveštenja koja se lično dostavljaju roditeljima ili sms i e-mail poruke putem kojih se roditelji informišu o značajnim pitanjima rada i života vrtića.

Komunikacija putem internet stranice-predstavlja svakodnevni oblik informisanja roditelja o tekućim vestima iz vrtića.

Takođe sadrži i fotografije i video-snimke realizovanih aktivnosti.

Izveštaji o deci-podrazumevaju tromesečno pisano izveštavanje roditelja o razvoju deteta na osnovu sistematskog praćenja njegovog rasta i razvoja. Ovaj izveštaj predstavlja opšti utisak vaspitača i svih saradnika Ankete-predstavljaju anonimno istraživanje želja, potreba i mogućnosti roditelja i dece.

Koristan su način praćenja trendova i doprinose efikasnijem i celoshodnijem radu vrtića.

Roditeljski sastanci-održavaju se tokom čitave godine sa ciljem da se razmotri sve što je od značaja za razvoj dece i što doprinosi kvalitetnijem boravku i životu deteta u vrtiću.

Dani otvorenih vrata-označavaju određeno vreme kada se roditelji mogu obratiti vaspitačima i pedagoškoj službi vrtića za sva pitanja koja imaju u vezi sa detetom.

Radionice sa roditeljima-predstavljaju neposredno uključivanje roditelja u vaspitno-obrazovni rad čime se doprinosi kvalitetnijem i potpunijem dečjem razvoju. Organizuju se svakog meseca na novu temu.

Priredbe-podrazumevaju svečanosti na polovini ili kraju tekuće godine i one su direktan pokazatelj detetovog napretka

Želite da preporučite vrtić Bubamarica i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri vrtića, želite da dodate/promenite opis vašeg obdaništa? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Pišite nam

Preporuke za vrtić Bubamarica

Trenutno nema preporuka za Bubamarica vrtić. Ako ste, ili ste bili, klijent, i zadovoljni ste, molimo Vas, preporučite ih drugima.

ioi.

Preporučite Bubamarica vrtić

Vaše ime:

Email / Telefon: (opciono, neće biti objavljeno)

Vaša preporuka za ovaj vrtić:

Ako ste zadovoljni ovim vrtićem - preporučite ga drugima. Vaša preporuka će biti objavljena nakon odobrenja administratora. Agencija ioi. ne odgovara za njihov sadržaj. Nismo u mogućnosti da proveravamo njihovu istinitost, niti znamo identitet osoba koje ih ostavljaju. Negativni komentari i kritike mogu biti prosleđeni menadžmentu vrtića.

Vrtići opština Zemun - Beograd - ioi.