Predškolska ustanova Povratak prirodi
Logo: Predškolska ustanova Povratak prirodi

Povratak prirodi

Viša predškolska ustanova

Pregrevica 96

Zemun

Akreditacija

Subvencije

Jaslice

Predškolsko

Dnevni boravak

Dvorište

Povratak Prirodi - viša predškolska ustanova

Zaboravite sve što pretpostavljate o predškolskim ustanovama. Ulazite u nešto sasvim novo. Nešto više od predškolske ustanove – u Višu predškolsku Povratak prirodi.

U Zemunu, na Pregrevici, iznad Dunava, stvorili smo NAUČNI CENTAR ZA DECU OD 5 i 6 GODINA, odnosno za predškolce i pred-predškolce.

Ako imate dete mlađe od 5, u neposrednoj blizini se nalazi naš objekat za naučnike poletarce, decu od 2 do 4 godine. Saznajte više

Viša predškolska Povratak prirodi predstavlja redovni pripremni predškolski program, akreditovan od strane Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja. Stvorili smo unikatni prostor koji će pod stručnim vođstvom tima naučnika iz prirodnih i društvenih oblasti, stalno zaposlenih u predškolskoj ustanovi Povratak prirodi, podsticati dečju radoznalost i pružati im jedinstvenu inspiraciju za razvoj njihovih interesovanja. Zbog kognitivnih specifičnosti razvoja dece na uzrastu pred polazak u školu pokrećemo ovaj revolucionarni projekat.

Kakve benefite vaše dete ima od polaska u predškolsko kod nas? Saznaćete iz predstavljanja koje sledi.

Predškolski program na Višoj predškolskoj u Povratku prirodi

Kako da pripremite dete za školu, a da mu ne srežete krila? Samo negovanjem radoznalosti. Naučnici i deca dele jednu važnu zajedničku osobinu: njima je svaki odgovor osnova i povod za nova pitanja. Dakle, podstaknite dete da bude naučnik. Dajte mu sadržaje koji bude njegovu radoznalost i pomozite mu da strukturiše saznanja.

Na Višoj predškolskoj Povratak prirodi inicijacija predškolske dece u maturante predškolskog vaspitanja i obrazovanja dobija novu dimenziju. Oni ne menjaju samo svoj status - oni fizički ulaze u novi hram znanja.

Šta mislite, koliko je ovo podsticajno za predškolsko dete? Sa ovako dragocenim iskustvom, dete će visoko podignute glave ulaziti u sve obrazovne institucije u potrazi za potkrepljenjem svojih interesovanja. Naučiće da uči i da vrednuje svoja znanja.

Pitate se da li će ga škola posle razočarati? Odgovor je: „Ne!“, zbog prirodne dečje rezilijentnosti. Deca se prilagođavaju. Bolje je zapitati se: „Šta moje dete gubi propušanjem ovog iskustva?“.

Najvažnija stvar u vaspitanju i obrazovanju je PRAVOVREMENOST. Vaše dete je sada spremno za program i sadržaj Više predškolske Povratak prirodi. To je ono što mu SADA treba.

U grupi dece približno istih kognitivnih sposobnosti, različita interesovanja svakog deteta ponaosob lakše dolaze do izražaja. Ona se međusobno nadovezuju. Iz te fuzije nastaju nove vrednosti koje se razvijaju kroz igru. Vrednosti koje predstavljaju pedagošku osnovu našeg predškolskog sistema. Naši predškolci stvaraju svoj autenični svet, svet po svojoj meri. Svet u kojem stiču autoritet, samosvest, odgovornost i samopouzdanje. Njihovu radoznalost dodatno podstiču učitelji koji su za oblasti njihovih interesovanja profesionalno opredeljeni i prate ih sa posebnim ličnim entuzijazmom.

Čulno očigledna nastava realizuje se kroz upoznavanje četiri elementa prirode i druge ekološke/naučne radionice. Prostor Više predškolske Povratak prirodi poseduje specijalno osmišljene i opremljene kabinete namenjene istraživanju prirode i društva.

Osmislili smo sadržaje poput insektne sobe, množare, akvaponijskih sistema, dečje istraživačke laboratorije, krovne bašte sa endemskim i reliktnim biljnim vrstama i specijalnu instalaciju: biogeografske zonalnosti planete Zemlje

Insektna soba i množara su mesta gde ćemo izbliza, direktno posmatrati život carstva insekata. Menjaćemo njihove uslove života i pratiti njihova ponašanja. Bavićemo se i malom insektnom privredom, koja je inovativna u svetu nauke.

Akvaponijski sistem je neprocenjivo realno didaktičko sredstvo. Kruženje materije koja hrani vodene životinje i podstiče uzgoj poljoprivrednih kultura. Primer samoodržive poljoprivredne proizvodnje koju će deca održavati i unapređivati.

Istraživačka laboratorija u kojoj se nalaze laboratorijski sudovi i oprema. Dete se u laboratoriji uči određenom ponašanju i jača odgovornost. Posle svih terenskih radova i istraživanja, u posebnim uslovima laboratorije nastavljamo naš rad, dolazimo do novih zaključaka i otvaramo nova polja saznanja.

Krovne bašte predstavljaju novi pristup urbanom okruženju. Podizanje urbanih bašti podrazumeva očuvanje i unapređenje staništa svih biljaka i životinja sa kojima delimo mesto življenja – grad. Kroz projekte krovne bašte, zelene zidove, skrovišta za bube, hranillice za ptice i sl. stvaramo pozitivnu svest o celokupnom životu u našoj lokalnoj sredini. Kao i našu odgovornost prema drugim živim bićima, smisao za lepotu, osećaj doprinosa zajednici.

Biogeografske zone ili zonobiomi predstavljaju veliku instalaciju klimatske, geološke, pedološke, hidrološke, geomorfološke, florističke i faunističke zonalnosti na Zemlji. Deo instalacije će biti realan, sa primerima iz prirode, drugi deo biće simulacija pomoću modela. Dete će senzualno istraživati različitost žive i mrtve prirode u različitim uslovima i geografskim faktorima koji zoniraju celokupan život naše planete. Uz pomoć biogeografskih zona otkrivamo kako priroda utiče na čoveka, evoluciju, na njegovu fizionomiju, temperament, kao i na celokupnu kulturu i civilizaciju.

Predstavljamo vam foto-priču o revolucionarnom projektu predškolske pedagogije.

„Ovo je put kojim se mora proći da bi se stiglo u Višu predškolsku Povratak prirodi

„Budućnost obrazovanja počiva na rušenju stereotipija“

„Verujemo u koncept učionica bez zidova

Imamo znanje i alat za to – desetogodišnje iskustvo prepoznato od strane stručne janosti; UNICEF je Povratak prirodi istakao kao jedan od tri evropska vrtića sa dobrom praksom

„Udaramo postojane i čvrste temelje novom obrazovanju gde je na kraju tunela primenjeno znanje

Dobro došli na temelje Više predškoske ustanove Poratak prirodi

Objekat će biti potpuno dovršen i spreman za studente-predškolce sa prvim prolećnim suncem. Dok se podižu stubovi novog hrama znanja, ono što je već oformljeno i zablistaće čim ogreje jeste bašta Više predškolske Povratak prirodi, naša učionica bez zidova.

Ovo je dvorište u kojem ćemo se sretati. U njemu će vaše dete sticati životne veštine i znanja. Preko 400 kvadrata zidanog prostora, ovo predivno dvorište i naš tim ličnosti koje vaspitavaju čekaju vašu decu.

Osim starijih, vašu decu će dočekati i njihovi vršnjaci koji već pohađaju naš vrtić. Kada smo im rekli da se sele iz Prizrenske ulice na Pregrevicu, bilo je među njima onih koji nisu baš sa radošću prihvatili ovu vest. Znaju da odlaze sa omiljenog mesta, a ne znaju gde idu.

Njihova zabrinutost je uvažena. Na svečanom zasedanju odraslih i dece, argumentovano je odgovoreno na sva dečja pitanja. Odu ovom prelasku, u desetercu, spevala je Đurđa, profesorka srpskog jezika i književnosti, Ličnost koja vaspitava, ponos i uzdanica našeg tima. Kroz film ju je animirao Pavle, naš profesor muzike, uz svestranu pomoć celog tima i naših predškolaca.

Pesma i film nose naziv Podunavski vijenac – Epski deseterac o predškolskim migracijama. Odvojte 4 i po minuta svog vremena i odgledajte ga.

Pogledajte video prikaz programa naše predškolske ustanove, koju je UNICEF svrstao među top tri evropska vrtića.

Da li će vaše dete postati student-predškolac? Upis je u toku. Zbog kvaliteta programa, broj mesta je ograničen. Pozovite odmah!

011 3076 745

011 3076 753

Kako stići do ...

Podelilte vrtić
Povratak prirodi

Podeli na
Twitter-u

Podeli na Vajberu

Podeli preko
Vajbera

Preporuke za vrtić Povratak prirodi

Trenutno nema preporuka za Povratak prirodi vrtić. Ako ste, ili ste bili, klijent, i zadovoljni ste, molimo Vas, preporučite ih drugima.

ioi.

Preporučite Povratak prirodi vrtić

Vaše ime:

Email / Telefon: (opciono, neće biti objavljeno)

Vaša preporuka za ovaj vrtić:

Ako ste zadovoljni ovim vrtićem - preporučite ga drugima. Vaša preporuka će biti objavljena nakon odobrenja administratora. Agencija ioi. ne odgovara za njihov sadržaj. Nismo u mogućnosti da proveravamo njihovu istinitost, niti znamo identitet osoba koje ih ostavljaju. Negativni komentari i kritike mogu biti prosleđeni menadžmentu vrtića.

Vrtići opština Zemun - Beograd - ioi.