Povratak prirodi
Povratak prirodi - Zemunski salaš

Vrtić za decu od 2 do 4 god.

Povratak prirodi - Dunav Platz

Viša predškolska ustanova (5 i 6 god.)

Mala Oaza

privatni vrtić

Cara Dušana 78

Zemun

Dobrodošli


Vrtić “Mala Oaza” se nalazi u starom jezgru Zemuna, u predivnom mirnom ambijentu kuće od 300 m2 koja je posebno i sa velikom pažnjom adaptirana za ovu namenu. Ponosni smo na naše jako lepo dvorište od 400m2 u kojem sa našim drugarima svakodnevno uživamo u brojnim avanturama, igrama i aktivnostima.

Odabrali smo da radimo po Montesori programu jer verujemo da svako dete pojedinačno, u svom ritmu, treba da razvije sve svoje potencijale, bez prisile i kazni. Deca imaju slobodu rada i kretanja, kao i mogućnost da lični razvoj ostvare na najbolji mogući način, uz pomoć vaspitača, svojih vršnjaka, kao i uz redovne posete psihologa i logopeda. Montesori program podstiče detetov osećaj nezavisnosti i edukatori uvek pitaju decu da li žele da probaju da reše određeni zadatak, da li im je potrebna pomoć u onome što rade ili misle da nisu spremni za to.

Osim redovnih aktivnosti, drugare volimo da iznenadimo i zanimljivim kreativnim radionicama, dugim šetnjama i izletima u gradu i okolini. Mi u našem dvorištu sami sadimo drveće i biljke jer volimo prirodu i brinemo o njoj. Volimo i životinje pa ih rado obilazimo u ZOO vrtu i na salašima. Znamo šta je lepo ponašanje, rado pomažemo jedni drugima, učimo, istražujemo i sa osmehom čekamo svaki novi dan.

Dođite da rastemo zajedno u našoj maloj oazi!

Vizija


U našoj maloj oazi u Zemunu svakom detetu pristupamo u skladu sa njegovim ličnim karakterom, interesovanjima i razvojnim potrebama. Cilj nam je Vaše dete u našem vrtiću bude sigurno, zadovoljno i srećno.

Znamo da je u odrastanju deteta svaki momenat dragocen pa najveću pažnju usmeravamo sveukupnom razvoju ličnosti i individualnih potencijala svakog mališana ponaosob.

Želimo da se kroz naš program i interakciju sa drugarima razvije u samostalno, samodisciplinovano i odgovorno dete koje voli učenje, vodi brigu o sebi i svojoj okolini, ima radne navike i zna šta je lepo ponašanje.

Nama je dečiji osmeh najveća radost i sve ćemo učiniti da Vaše dete u vrtić dođe sa osmehom i iz njega ode sa osmehom.

Boravak i ishrana


Radimo u malim grupama tako da svako dete ima neophodnu pažnju, podršku i sigurnost. Nudimo celodnevni i poludnevni boravak za decu od 1 do 7 godina. Radno vreme vrtića je od 7:30 do 17:30 časova. Mališani svakog dana, u skladu sa vremenskim prilikama, borave na svežem vazduhu, uz igru i fizičke aktivnosti koje su neophodne za njihov pravilan psiho-fizički razvoj.

Osim redovnih dnevnih aktivnosti, nudimo i učenje engleskog jezika a veoma često organizujemo kreativne radionice i izlete (poseta ZOO vrtu, salašima, duge šetnje uz reku…). U dogovoru sa roditeljima i u skladu sa uzrastom dece, organizovaćemo i školu plivanja.

Naša deca su pod redovnim nadzorom psihologa i logopeda, tako da, ukoliko želite, možete sa njima porazgovarati o razvoju Vašeg deteta, kao i svim nedoumicama, poteškoćama i izazovima sa kojima se susrećete kao roditelj.

Posebnu pažnju posvećujemo ishrani kako bi mališani mogli pravilno i optimalno da se razvijaju, budu jaki i zdravi. Naš jelovnik je zasnovan na zdravim i dobro izbalansiranim obrocima koje sastavljamo po preporuci dečjeg nutricioniste. Deca mogu da uživaju u raznovrsnim, zdravim i sveže pripremljenim obrocima, a mogu i da se osveže uz ceđene, potpuno prirodne sokove.

Montesori program


Montesori je način vaspitanja i obrazovanja, pedagogija koja se razvija više od 100 godina, a trenutno je rasprostranjena i popularna širom sveta. Marija Montesori koja je tvorac Montesori programa je u radu sa decom zapažala kako deca uče na osnovu znanja iz svoje okoline i kako deca uče jedni od drugih što ju je inspirisalo da svoj život posveti reformi obrazovanja. U radu je polazila od potreba malog deteta a vaspitanje je shvatala kao slobodu deteta da razvija svoje stvaralačke snage. U prigodnom, posebno uređenom prostoru dala je deci slobodu da se bave različitim aktivnostima, uz tempo koji odgovara svakom detetu pojedinačno, bez kazni i obaveznih zajedničkih aktivnosti.

Osnova Montesori pedagogije je shvatanje da svako dete ima ogroman potencijal za razvoj. Da bi se dete razvilo ono mora biti aktivno i potrebna mu je pomoć odraslih. Razvoj se ne odvija po odvojenim oblastima, već kao jedinstven, psiho-fizički razvoj.

Uz svakodnevne Montesori aktivnosti dete se istovremeno vaspitava, obrazuje i socijalno razvija.

Montesori pedagogija podrazumeva:

individualni rad sa decom
lični razvoj
slobodu rada i kretanja
učenje samodiscipline
uzajamno pomaganje među decom
podsticanje slobode samostalnog otkrivanja
da se ne primenjuju prisile i kazne

Želite da preporučite vrtić Mala Oaza i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri vrtića, želite da dodate/promenite opis vašeg obdaništa? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Pišite nam

Preporuke za vrtić Mala Oaza

Trenutno nema preporuka za Mala Oaza vrtić. Ako ste, ili ste bili, klijent, i zadovoljni ste, molimo Vas, preporučite ih drugima.

ioi.

Preporučite Mala Oaza vrtić

Vaše ime:

Email / Telefon: (opciono, neće biti objavljeno)

Vaša preporuka za ovaj vrtić:

Ako ste zadovoljni ovim vrtićem - preporučite ga drugima. Vaša preporuka će biti objavljena nakon odobrenja administratora. Agencija ioi. ne odgovara za njihov sadržaj. Nismo u mogućnosti da proveravamo njihovu istinitost, niti znamo identitet osoba koje ih ostavljaju. Negativni komentari i kritike mogu biti prosleđeni menadžmentu vrtića.

Vrtići opština Zemun - Beograd - ioi.