Privatna preškolska ustanova Čarobni svet Plus
Čarobni svet Plus

Akreditovana predškolska ustanova.

Moj prvi zalogaj

Kompletan vodič kroz dečju ishranu!

Nojeva barka

privatni vrtić

Slobodanke Danke Savić 31

Zvezdara

Dobro došli u "Nojevu barku"!


"Nojeva barka" je privatna predškolska ustanova sa 20 godina dugom tradicijom, osnovan 1996. godine. Od samog početka vrtić se nalazi u velikoj kući sa dvorištem u ulici Slobodanke Danke Savić, na Zvezdari, paralelno sa Bulevarom kralja Aleksandra, između Liona i Cvetkove pijace. 

Dečije grupe

Jaslena grupa


Jaslena grupa formirana je za decu uzrasta od 1 do 2 i po godine. Pored svih ostalih prostorija koje im stoje na raspolaganju, grupa ima i svoju prostoriju koja je po veličini i sadržaju prilagođena deci ovog uzrasta. Grupa može da primi sedmoro dece.

Za većinu dece ovog uzrasta, odlazak u vrtić predstavlja prvu dužu separaciju od roditelja, posebno od majke, zbog toga je za nas veoma važno da u grupi stvaramo atmosferu u kojoj deca mogu da se osete sigurno i samopouzdano – da mogu da dožive vrtić kao svoj drugi dom, koji dele zajedno sa ostalim drugarima.

Za vreme boravka u vrtiću deca slušaju priče, igraju se uz pesmice, uče osnovne oblike, boje i životinje. Slikaju, igraju se sa plastelinom. Kroz igru, crtanje i pesmice, sa decom radimo na razvijanju motorike, moći zapažanja i govora. 

 
Mešovita grupa


Mešovita grupa je najbrojnija u vrtiću i prima do 25 dece. U njoj se nalaze deca uzrasta od 2 i po do 6 godina. Za svoje aktivnosti ova grupa ima na raspolaganju veliku zajedničku prostoriju u kojoj se nalaze i kutak za crtanje i kreativni rad, kutak za čitanje i odmaranje, i dečija kućica na dva nivoa u kojoj deca mogu da se igraju. Kao i za svu ostalu decu, za ovu grupu stoje na raspolaganju i sportska sala i dvorište.

Sa decom radimo na razvijanju samostalnosti, na tome da sami mogu da obavljaju sve svoje dnevne aktivnosti i radnje – da se samostalno oblače i spremaju, da sami pripremaju svoj sto za obroke, da znaju pospreme, i sl.

Deca u zajedničkom krugu sa vaspitačima rade na unapred određenim mesečnim temama. U nedeljnim planovima, koji budu istaknuti na oglasnoj tabli, napisane su i ostale ciljane aktivnosti vođene na osnovu mesečne teme.

 
Predškolska grupa


U predškolskoj grupi deca, na osnovu programa pripremljenog za njih, rade na svojim tematskim projektima. Predškolci za rad imaju na raspolaganju svoju prostoriju koja predstavlja njihovu „istraživačku stanicu". Trenutno grupa prima do 12 dece. Pored svojih aktivnosti, predškolci ponekad imaju i zajedničke aktivnosti sa mlađom grupom, što njih posebno raduje.

Predškolski program sastoji se od edukativnog dela, raznih projekata, časova engleskog, poseta muzejima, pozorištima...

Akcenat u radu sa predškolcima stavljamo na razvoj koncentracije, razumevanje zadatih instrukcija i odgovaranje na njih i na razvijanje samostalnog disciplinovanog rada. Godišnji plan rada za predškolsku grupu roditelji dobijaju u septembru.
Pred polazak u školu, deca imaju svečan ispraćaj iz vrtića uz dodelu diploma.

Boravak u vrtiću


U vrtiću postoje dve vrste boravka za decu, celodnevni i poludnevni boravak.

Celodnevni boravak


U okviru celodnevnog boravka deca mogu da provedu prepodne i poslepodne u vrtiću, uz doručak, ručak i užinu.

Pošto je prepodne predviđeno za planirane aktivnosti, roditelji mogu da dođu po svoje dete u periodu od 14.00 do 17.00. Ako želite da dođete po dete ranije, možete to da učinite od 12.00 do 12.30 sati.

Poludnevni boravak


U poludnevnom boravku deca borave u vrtiću samo u toku prepodneva i ne ručaju u vrtiću. U podne se poludnevni boravak završava, tako da roditelji mogu, u periodu od 12.00 do 12.30, da preuzmu dete iz vrtića.

Važno je da roditelji dođu na vreme kako bi deca iz celodnevnog boravka mogla da nastave sa svojim aktivnostima.

Želite da preporučite vrtić Nojeva barka i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri vrtića, želite da dodate/promenite opis vašeg obdaništa? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Pišite nam

Preporuke za vrtić Nojeva barka

Trenutno nema preporuka za Nojeva barka vrtić. Ako ste, ili ste bili, klijent, i zadovoljni ste, molimo Vas, preporučite ih drugima.

ioi.

Preporučite Nojeva barka vrtić

Vaše ime:

Email / Telefon: (opciono, neće biti objavljeno)

Vaša preporuka za ovaj vrtić:

Ako ste zadovoljni ovim vrtićem - preporučite ga drugima. Vaša preporuka će biti objavljena nakon odobrenja administratora. Agencija ioi. ne odgovara za njihov sadržaj. Nismo u mogućnosti da proveravamo njihovu istinitost, niti znamo identitet osoba koje ih ostavljaju. Negativni komentari i kritike mogu biti prosleđeni menadžmentu vrtića.

Vrtići opština Zvezdara - Beograd - ioi.