Privatna preškolska ustanova Čarobni svet Plus
Čarobni svet Plus

Akreditovana predškolska ustanova.

Moj prvi zalogaj

Kompletan vodič kroz dečju ishranu!

Dvorištance

privatni vrtić

Cvetanova ćuprija 20v

Zvezdara

O nama

DVORIŠTANCE  je prilika za harmoničan  rast i razvoj svakog deteta  ponaosob, gde se kroz  uzajamno  delovanje dece i nas odraslih ostvaruje  srećan i uspešan razvoj. SREĆNO DETE krasi nekoristoljubiva radoznalost i stalna težnja da sazna vise o sebi bližnjima i svetu koji ga okružuje. 

Dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti rada  učvrstilo nas je u uverenju da je svako dete jedinstveno i sposobno za učenje,  te da će najbolje napredovati prihvatajući uticaje koji su u skladu sa njegovim ličnim  razvojnim potrebama i mogućnostima. Uz pravilno  ohrabrenje svako dete nalazi  zadovoljstvo i radost u ulaganju ličnog napora na putu izgradjivanja sopstvenih snaga tokom svakodnevnog spontanog istraživanja. Postupno, ono stiče i sve veću spremnost za buduće uspešno rešavanje problema i preuzimanje ogovornosti na kasnijim uzrastima.


Dvoristance je otvorilo svoju kapiju još 1997. godine kao Centar za rano učenje i srećno odrastnje (Early learning center). Sa željom da na najbolji način i u pravo vreme podstaknemo razvoj urodjenog potencijala dece za učenjem i saznanjem, stvorili smo optimalne uslove za inspirativnu igru, druženje i rad sa decom. U tom “zajedničkom svetu”, tokom niza godina, stekli smo dragocena iskustva i produbili profesionalne uvide u  podsticanju i praćenja svih segmenata razvoja dece. Nastojeći što bolje da proniknemo u “tajnu” srećnog odrastanja uspostavili smo jedinstven red, ritam, harmoniju, prepoznatljiv identitet.

 Naziv Early learning center ukazao je na primenu programa i metoda za rano i intenzivno usvajanje engleskog jezika, što je uvećalo vrednost našeg obrazovnog rada.

 Sada obeležavamo dvadesetogodišnjicu rada, proširenjem kapacitata i otvaranjem novog objekta u mirnom i čistom okruženju prostrane  kuće  na obodu naselja Medaković. Dečija kuća, obrasla u zelenilu puzavica, drveća i cveća je stimulativno bogato  i razigrano okruženje za radosno druženje, igru i rad sa decom. 

Programi

Programi  predškolskog obrazovanja i vaspitanja koje smo razvijali i usavršavali tokom proteklih  godina, rezultat su savremenih saznanja i iskustava iz različitih oblasti psihologije, pedagogije, defektologije, lingvistike, ali i naše  spremnosti da prepoznajemo i zadovoljavamo  autentične  potrebe dece i roditelja. Primenom različitih programa podstičemo lični, psihomotorni, čulni i govorno - jezički razvoj osećanja, mišljenja, motivacije, volje, kreativnosti i drugih aspekata razvoja ličnosti.

Većina programa nosi naš autorski pečat, kao što su program adaptacije na vrtić, programi  stručne podrške porodici u oblasti pravilne stimulacije psihomotornog i govorno - jezičkog razvoja dece, programi u oblasti ranog učenja engleskog jezika (kroz  glumu, pokret, muziku i ples), pripremni predškolski program,program ovladavanja veštinom pisanja i čitanja ,program sticanja „emocionalne pismenosti“ i izgradjivanja samopouzdanja, program praktične pripreme za život (Life arts). 

VAŽNE OBLASTI RANOG UČENJA u kojima se program realizuje su :

 Psihomotorni razvoj  -  svest o telu i pokretu, njegovim potencijalima, kao osnovi za sticanje samopouzdanja i pozitivne slike o sebi
 Čulna osetljivost  -  svest deteta o vrednosti onoga što se dobija posredstvom čula
 Emocionalno-socijalni razvoj  -  kompetencija za prepoznavanje i prihvatanje sopstvenih, kao i tudjih potreba,osećanja,vrednosti,moći; sposobnost za samokontrolu,toleranciju,uspešnu  komunikaciju I prilagodjavanje i sticanje samopouzdanja
Saznajni razvoj  -  usmeravanje i formiranje unutrašnje motivacije, konkretnih saznajnih interesovanja,percepcije, pamćenja ,mišljenja,rešavanja problema, , govora kao osnove za dalju mentalnu nadogradnju i kreativan razvoj
Razvoj sposobnosti i kvaliteta ličnosti  -  samostalnost, inicijativnost, istrajnost,organizovanost, odgovornost i kreativnost

U cilju pravilnog podsticanja ovih psihičkih procesa, decu  vodimo kroz različite vrste grupnih i individualnih aktivnosti, interaktivnog komunikaciono-ekspresivnog, igrovnog, manipulativnog, saznajno-istraživačkog, radnog i stvaralačkog karaktera.

PRINCIPI KOMUNIKACIJE / sa grupom i unutar grupe 

U našem vrtiću kreiramo atmosferu spontanosti i optimizma. Prema deci se odnosimo sa  razumevanjem i podrškom, kroz individualan i interaktivan  pristup učenju I razvoju . Sa puno dobre volje učimo ih korisnim strategijama rešavanja konflikata i „problema“. 

 Saradnja, ohrabrenje, uzajamno uvažavanje i prihvatanje svakog deteta onakvog kakvo jeste, osnovni je komunikacioni model. Deca se podstiču da dele, rade zajedno i da brinu jedna za druge, da saosećaju. Pružanjem obilja kvalitetnih socijalnih iskustava, deci otvaramo mogućnost da uživaju u osećaju prisnosti i pripadnosti ovakvoj grupi, te da steknu koristan oslonac i pozitivnu sliku o sebi, tokom procesa učenja i sazrevanja.

Naš sistem dobro osmišljenih igara i zadataka često od dece zahteva aktiviranje različitih sposobnosti: govornih, motornih, perceptivnih, već stečenih znanja i iskustava, kao i umeće samostalnog i stvaralačkg rešavanja problema. U svemu podržavamo lični trud, istrajnost, nezavisnost i aktivnost.

 

Želite da preporučite vrtić Dvorištance i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri vrtića, želite da dodate/promenite opis vašeg obdaništa? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Pišite nam

Preporuke za vrtić Dvorištance

Trenutno nema preporuka za Dvorištance vrtić. Ako ste, ili ste bili, klijent, i zadovoljni ste, molimo Vas, preporučite ih drugima.

ioi.

Preporučite Dvorištance vrtić

Vaše ime:

Email / Telefon: (opciono, neće biti objavljeno)

Vaša preporuka za ovaj vrtić:

Ako ste zadovoljni ovim vrtićem - preporučite ga drugima. Vaša preporuka će biti objavljena nakon odobrenja administratora. Agencija ioi. ne odgovara za njihov sadržaj. Nismo u mogućnosti da proveravamo njihovu istinitost, niti znamo identitet osoba koje ih ostavljaju. Negativni komentari i kritike mogu biti prosleđeni menadžmentu vrtića.

Vrtići opština Zvezdara - Beograd - ioi.