Vrtic Mala fabrika mašte - Neimar, Vračar
Mala fabrika mašte

Kuća od 400m² sa dvorištem - Neimar..

Moj prvi zalogaj

Kompletan vodič kroz dečju ishranu!

Kućica

privatni vrtić

Topolska 4

Vračar

Dobro Došli u Predškolsku ustanovu Kućica


„Kućica“ se nalazi u samom srcu Vračara, u ulici Topolska broj 4. Mi smo potpuno nov i kompletno opremljen vrtić, površine 250m2. Vršimo upis dece uzrasta od godinu dana do polaska u školu. Sve prostorije su opremljene najsavremenijim edukativnim i didaktičkim sredstvima. Posedujemo i veliko, ušuškano dvorište u kojem obiliju dečlije kućice, koš, ljuljaške i klackalica. Sa decom rade kvalifikovani vaspitači, koji saraduju sa spoljnim saradnicima pedagogom i psihologom. Dođite da posetite najveseliju kuću na Vračaru!

Naš Vrtić
 

Naš vrtić Kućica na Vračaru, Topolska 4, će vas oduševiti prijatnim ambijentom kućice u kojoj se nalazi. Ono što mi želimo je da se deca u našem vrtiću Kućica na Vračaru, Topolska 4, osećaju kao da su kod kuće. Ono što je velika prednost našeg vrtića Kućica na Vračaru, Topolska 4 je veliko dvorište površine 100 m2. Kuća na tri sprata u kojoj je smešten nas vrtić Kućica na Vračaru, Topolska 4 je vrlo prostrana i svetla. Dođite da zajedno rastemo i uživamo u našem vrtiću Kućica na Vračaru, Topolska 4.

Vrtić Kućica Vračar je novootvoreni vrtić opremljen sa najsavremenijim i funkcionalnim konstruktorima. Vrtić Kućica Vračar je spreman za upis novih drugara. U Kućici na Vračaru možete postaviti svoje dete na dnevno čuvanje. Cena Kućice na Vračaru je 250e i naš vrtić Kućica Vračar je ušao u proces subvencija tako da se možemo osloniti na pomoć države. Predškolska ustanova Kućica na Vračaru je najopremljenija predškolsaka ustanova. Ono čime se može pohvaliti Predškolska ustanova Kućica na Vračaru je i to što je od sada i subvencionisana predškolska ustanova na Vračaru. Predškolsa ustanova Kućica Vračar roditeljima koji su zaposleni u saradnji sa državom reguliše cenu vrtića i oni plaćaju samo malu nadoknadu koja pokriva razliku u ceni.

Jaslice,vrtić Kućica se nalaze na Vračaru u Topolskoj ulici. Profesionalni vaspitači medicinske sestre svakodnevno se brinu o deci u jaslicama Kućica na Vračaru. Jaslice Kućica na vračaru nude vam sigurnost uz lekarski tim koji brine o vašoj deci. Podovi u Jaslicama Kućice na Vračaru su antialergijski i pružaju potpunu zaštitiu. Jaslice Kućica na Vračaru upisuju decu u dve jaslene grupe sa po maksimalno 12 članova. Jaslice Kućica na Vračaru vam zele toplu dobrodošlicu.

Subvencionisana preškolska ustanova Kućica na Vračaru traži nove drugare za igru. Ako želite da vaše dete odrasta u toploj atmosferi nalik onoj koju imaju kod kuće ona je Subvencionisana preškolska ustanova Kućica na Vračaru pravo mesto za vas. Radno vreme subvencionisane preškolske ustanove Kućica na Vračaru je od 7 do 20 časova. Stručno osoblje Subvencionisane preškolske ustanove Kućica na Vračaru će brinuti o vašoj deci svakog časa jer je sigurnost vaše dece naš prioritet.

Plan i Program
 

Osnovni cilj kome se teži je obezbedivanje kvaliteta vaspitno-obrazovnog procesa u celini, stvaranjem podsticajne, socijalne i fizičke sredine za učenje. Opšti ciljevi su:

- podrška celovitom dečijem razvoju i individualizacija vaspitno-obrazovnog rada
- primena adekvatnih programa i posebnih i dodatnih programa
- timski rad
- profesionalizam
- unapredivanje procesa, samovrednovanje i vrednovanje

 

Program rada sa decom do 3 godine

Vaspitno obrazovni rad sa decom uzrasta do tri godine realizuje se u skladu sa Opštim osnovama zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, prema programu za uzrast od prve do treće godine. Osnovni program podrazumeva rad na vaspitanju i nezi dece prilagođen svakom detetu, njegovim potrebama i mogućnostima. Program jaslene grupe:
- Podsticanje i bogaćenje dečijeg govora
- Podsticanje razvoja senzomotornih i perceptivnih sposobnosti
- Odnos prema drugima
- Usvajanje pravila
- Sposobnost rešavanja problema

Program se ostvaruje kroz igru, uz prilagođene igračke i didaktički materijal. Zadatak medicinskih sestara-vaspitača jeste da obezbedi prijatnu i sigurnu sredinu u kojoj uz adekvatne sadržaje dete:
- Ima priliku da pruža i dobija ljubav i poverenje
- Uči o međuljudskim odnosima
- Oplemenjuje osećanja
- Stiče nova životna iskustva i osnovna znanja

 

Program vaspitno-obrazovanog rada dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu

- Praćenje i podrška dečijem razvoju i napredovanju
- Dečiji razvoj i napredovanje kroz igru
- Saradnja sa porodicom – timski rad
- Unapredjenje kvaliteta rada kroz sistem vrednovanja i samovrednovanja
U radu sa decom uzrasta od 3 do 5,5 godina posebna pažnja se poklanja:
- Unapredivanju kvaliteta vasptino-obrazovnog rada kroz individualizovani pristup u radu

 

Pripremni predškolski program

Pripremni predškolski program bi se u Ustanovi ostvarivao u celodnevnom obliku.
Kao proces koji se odvija tokom citavog predškolskog perioda u okviru podsticanja opšteg razvoja deteta, priprema deteta za školu ima neposredni cilj da doprinese njihovoj zrelosti za život i rad kakav se očekuje u osnovnoj školi. Pripremom za polazak u školu obezbedjuju se uslovi za proširivanje i sredjivanje socijalnog i saznajnog iskustva, čime se ublažavaju socijalne razlike i obezbedjuje donekle podjednak start za polazak u školu.
Program pripreme za polazak u školu ostvaruje se u potpunosti u skladu sa Opštim osnovama predškolskog programa i doprinosi fizičkoj, socijalnoj, emocionalnoj i intelektualnoj zrelosti i motivaciji za učenje kod dece:

Fizička zrelost – određeni nivo telesne razvijenosti i zdravlja.
Socijalna zrelost – mogućnost sticanja specifičnih oblika ponašanja potrebnih za uspostavljanje i održavanje društvenih veza.
Emocionalna zrelost - razvijanje samostalnosti, poverenja i samopouzdanja i podsticanje emocionalne stabilnosti.
Intelektualna zrelost – odredjeni nivo razvijenosti intelektuaklnih funkcija opažanja, mišljenja, govora, pažnje, pamćenja, mašte kao osnove za proširivanje postojećih i sticanje novih znanja i informacija.
Motivaciona zrelost – unutrašnja potreba za saznanjem, zainteresovanost za učenje i pozitivan odnos za polazak u školu.

U skladu sa navedenim aspektima gotovosti za školu, zadaci pripremnog predškolskog programa su:

1. Podsticanje osamostaljivanja
2. Podrška fizičkom razvoju
3. Jačanje socio-emocionalne kompetencije
4. Podrška saznajnom razvoju
5. Negovanje radoznalosti
6. Poštovanje individualnosti i podsticanje kreativnosti

Svako dete je osobena ličnost koja ima svoj tempo razvoja, svoje potrebe, stil učenja, sebi svojstven način doživljavanja i izražavanja. Zadatak odraslih je da u razvijanju programa uvaži individualnost svakog deteta pružajuci mu priliku da kroz igru i aktivnost izrazi svoje stvaralačke potencijale: u govoru, drami muzici, plesu, crtanju, vajanju, grafici, humoru i sl. Uslovi rada za realizaciju pripremnog predškolskog programa u predškolskoj ustanovi su veoma dobri. Prostor je svuda adekvatno sreden, prostorije su svetle okrečene, ima igračaka i potrebne didaktike. Kadrovski uslovi su takodje zadovoljeni. Rad u pripremnim grupama za obavezan predškolski program odvija se u vremenu od 8,00 do 12,00 sati u trajanju od 4 sati dnevno u okviru petodnevne radne nedelje sa zimskim, proletnjim i letnjim raspustom po školskom kalendaru.

Želite da preporučite vrtić Kućica i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri vrtića, želite da dodate/promenite opis vašeg obdaništa? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Pišite nam

Preporuke za vrtić Kućica

Trenutno nema preporuka za Kućica vrtić. Ako ste, ili ste bili, klijent, i zadovoljni ste, molimo Vas, preporučite ih drugima.

ioi.

Preporučite Kućica vrtić

Vaše ime:

Email / Telefon: (opciono, neće biti objavljeno)

Vaša preporuka za ovaj vrtić:

Ako ste zadovoljni ovim vrtićem - preporučite ga drugima. Vaša preporuka će biti objavljena nakon odobrenja administratora. Agencija ioi. ne odgovara za njihov sadržaj. Nismo u mogućnosti da proveravamo njihovu istinitost, niti znamo identitet osoba koje ih ostavljaju. Negativni komentari i kritike mogu biti prosleđeni menadžmentu vrtića.

Vrtići opština Vračar - Beograd - ioi.