Mesto za Vaš vrtić

Kontaktirajte nas

Mali istraživači

Upis uz subvencije grada!

Snupi

privatni vrtić

Agostina Neta 80

Blok 70, Novi Beograd

O  nama


Predškolska ustanova „Snupi i Čarli Braun“ nastala je iz želje da se stvore uslovi gde će se kroz rad u manjim grupama uticati na razvoj ukupnih potencijala dece i na najbolji mogući način pripremiti za predstojeći školski život. Počivamo na četrdesetogodišnjem iskustvu i radu Slavijane Filipović, vaspitača i idejnog tvorca kuće „Snupi i Čarli Braun“, koja strpljivo gradi svoju gotovo drugu deceniju postojanja. Naš vrtić odlikuju školovani vaspitači (pedagozi) koji su na raspolaganju da sa puno strpljenja, ljubavi, doslednosti, poštovanja, motivišu i podržavaju Vaše dete do polaska u školu. Cilj nam je da kroz dobro odabrane aktivnosti utičemo na formiranje ličnosti svesne sebe i svojih potencijala, svoje društvene i prirodne sredine. Atmosfera u vrtiću je porodična i mi smatramo da su ljubav, doslednost i pravila najbitniji u radu sa decom i da vode zdravom duhovnom i društvenom razvoju deteta.

Kadar


U našem vrtiću rade isključivo vaspitači i medicinske sestre-vaspitači sa višom i visokom stručnom spremom. Posebna pažnja se posvećuje praćenju novih tendencija u vaspitanju i obrazovanju dece. Vaspitači su u obavezi da posećuju seminare i da nova saznanja primene kroz vaspitno obrazovni rad.

Radno vreme


Radno vreme vrtića: 7:30h – 17:30h

Vrtić  „Snupi“  i  vrtić  „Čarli  Braun“


Danas kao jedinstvena Predškolska ustanova, „Snupi i Čarli Braun“ su imali različite razvojne puteve, kao i godine postojanja. 2000. godine kao prvi u TC „ Piramida „ pojavljuje se vrtić „Snupi“, koji se sedam godina kasnije, od 1. jula seli u prostor mirnog kraja Bloka 70A, u ulicu Dr Agostina Neta 80, prostor u prizemlju, potpuno adaptiran i prilagođen nameni, koji i danas na istom mestu predstavlja kutak za decu. U periodu planiranja promene „snupijevske“ sredine, tačnije, septembra 2006., rađa se i „Čarli Braun“, mlađi brat, vrtić i prvi put jaslice, koji se danas nakon promenjene lokacije nalazi u ulici Dr Zorana Đinđića 90. I „Snupi“ i „Čarli Braun“ poseduju sve neophodne uslove koje jedna predškolska ustanova iziskuje, a što je odobreno od strane Ministarstva prosvete i nauke: prvenstveno adekvatan prostor, bezbedan i prilagođen nameni, sredstva i materijal za kvalitetan vaspitno-obrazovni rad, stručni kadar. Deo su mirnih krajeva, okruženi zelenilom, obližnjim rekama, parkovima i igralištima gde deca mogu da provode dosta vremena u organizovanoj igri i zabavi, udaljeni od saobraćajne buke.

Adaptacija dece u vrtić


Period adaptacije podrazumeva vreme koje je detetu potrebno da se navikne na novu sredinu i da je prihvati. Polazak u vrtić za dete je PRVO značajnije odvajanje od roditelja i zahteva prilagođavanje novonastaloj situaciji u kojoj se sigurnost porodičnog doma privremeno zamenjuje novom i nepoznatom sredinom. Prilikom adaptacije roditelji su često u stresu pogođeni dečijim suzama, pa je zato važno da svojim ponašanjem pokažu detetu i uvere ga u to da ga ostavljaju u sigurnim rukama, tako što će dete predati vaspitaču odlučno i bez nepotrebnog zadržavanja i ispitivanja vaspitača, čime bi pokazao da je i sam nesiguran, što dodatno može da pojača nesigurnost i uznemirenost deteta. Adaptaciju ne treba prekidati, jer tako roditelji šalju detetu poruku da ne mora ići u vrtić ukoliko plače. Ponovna adaptacija je teža nego prva i dete je tako duže izloženo stresu i toj vrsti patnje. Navikavanje deteta na kolektiv zavisi i od individualnih sposobnosti deteta, uzrasta i zdravstvenog stanja deteta, porodične atmosfere u kojoj dete živi, pripremljenosti deteta za polazak u vrtić, spremnosti vaspitača da dete podrži i da ga u što kraćem roku zainteresuje za aktivnost.

Poruke  za  roditelje:


Pokažite detetu da ga volite i kada ono odbija da ostane u kolektivu
Dopustite detetu da ponese omiljenu igračku u vrtić
Dajte mu dovoljno vremena da savlada bol
Provodite što više vremena sa detetom kod kuće u njegovim omiljenim igrama i aktivnostima
Imajte mnogo razumevanja za detetova osećanja i reakcije
Postepeno produžavajte boravak u vrtiću shodno detetovim mogućnostima
Upoznajte vaspitača sa osobinama i navikama svog deteta
Rastanak u vrtiću učinite kratkim
Ne bežite od deteta, već se pozdravite
Uvek ODRŽITE reč!
Uspostavljanje partnerskog odnosa između porodice i vrtića, usaglašeni stavovi u vezi sa vaspitanjem deteta su najvažnija preporuka da bi se dete lakše, brže i trajnije naviklo na boravak u vrtiću

Vaspitno – obrazovni  program vrtića


Vaspitno – obrazovni program je pažljivo krojen prema potrebama i mogućnostima same dece. Grupe za rad su male, od 6 do 15 dece, što daje mogućnost za kvalitetan individualni i rad na nivou cele grupe. Vaspitno – obrazovni program podrazumeva šest razvojnih metodičkih oblasti: razvoj govora, upoznavanje okoline, razvoj početnih matematičkih pojmova, muzičko, likovno i fizičko vaspitanje. U našem radu, uvrstili smo i dodatne razvojne programe engleskog jezika, plesa, plivanja i muzičku radionicu. Prema interesovanjima i potrebama dece, formiraju se grupe za određene oblasti. Plivanje se realizuje u saradnji sa PK „11 April“, na bazenu OŠ „Laza Kostić“. Posebni programi koji se u našoj ustanovi realizuju su programi koji uključuju sve uzrasne grupe i svaka od njih se realizuje u određenom uzrasnom periodu. Dete kroz period od mlađe do predškolske grupe prolazi kroz pet razvojnih programa:Mlađa grupa: „To sam ja“,
Srednja grupa: „Pojam o sebi“,
Starija grupa : „Nešto lično“, „Program za razvoj nenansilne komunikacije“,
Predškolska grupa: „Program za razvoj dečijeg samopoštovanja“.
Decu za školu i život pripremamo kroz  igre i aktivnosti različitih programa učenja, za koje smo obučeni i za koje posedujemo licence za sprovođenje u našoj ustanovi. Svi naši vaspitači, završili su NTC seminar i stekli sertifikat za njegovu primenu u radu sa decom.

Izleti, putovanja i priredbe


Svake godine se organizuje zimovanje i letovanje
1-2 puta godišnje izleti
Više puta u toku godine poseta pozorištu
Učešće na muzičkim festivalima
Roditeljski sastanci, priredbe, javni časovi

Upis u vrtić


Sve informacije povodom uslova i specifičnosti rada, mogu se dobiti kroz prethodno zakazan razgovor.  Pre upisa neophodno je zakazati sastanak i dostaviti određenu dokumentaciju. Upis traje tokom cele godine.

Ishrana u vrtiću


U okviru boravka deteta u vrtiću, uključena su 4 obroka: doručak, voćna užina, ručak, popodnevna užina.
U saradnji sa firmom „Windmill Catering“ svakodnevno učimo da je ručak potreba, a ne moranje i uslovljavanje.
U ishrani su zastupljene raznovrsne namirnice, prilagođene deci i pripremane po receptu od strane odgovarajućeg nutricioniste.
Doručak i voćnu užinu samostalno kreiramo.
Postoji mogućnost prilagođavanja jelovnika posebnim potrebama deteta (zdravstveni razlozi)

Dopunske Aktivnosti:


Škola plivanja:  na bazenu OŠ Laza Kostic u saradnji sa plivačkim klubom 11. April naša deca pohađaju školu plivanja. Obuka se održava u privatnom terminu uz prisustvo trenera i našeg vaspitača. Prevoz od vrtića do bazena je obezbeđen kombijem.
Napredna grupa engleskog jezika: deca imaju dva puta nedeljno po sat vremena aktivnosti na engleskom jeziku.
Sportić: Jednom nedeljno deca vežbaju uz stručni nadzor profesora fizičkog vaspitanja.
Ples: Uz vesele, atraktivne i deci prilagođene koreografije zabavljamo se ponedeljkom.
Pripremna muzička škola: U okviru vrtića realizujemo časove muzičkog obrazovanja koje vodi profesor muzičkog vaspitanja.

Želite da preporučite vrtić Snupi i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri vrtića, želite da dodate/promenite opis vašeg obdaništa? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Pišite nam

Preporuke za vrtić Snupi

Trenutno nema preporuka za Snupi vrtić. Ako ste, ili ste bili, klijent, i zadovoljni ste, molimo Vas, preporučite ih drugima.

ioi.

Preporučite Snupi vrtić

Vaše ime:

Email / Telefon: (opciono, neće biti objavljeno)

Vaša preporuka za ovaj vrtić:

Ako ste zadovoljni ovim vrtićem - preporučite ga drugima. Vaša preporuka će biti objavljena nakon odobrenja administratora. Agencija ioi. ne odgovara za njihov sadržaj. Nismo u mogućnosti da proveravamo njihovu istinitost, niti znamo identitet osoba koje ih ostavljaju. Negativni komentari i kritike mogu biti prosleđeni menadžmentu vrtića.

Vrtići opština Novi Beograd - Beograd - ioi.