Kreativna kockica Žarkovo

Predškolska ustanova - Subvencije

Zašto Zato - Banovo Brdo

Privatna predškolska ustanova

Guliver - Srpsko-francuski

Predškolska ustanova

Osiječka 38a

Banovo brdo, Čukarica

Predškolska ustanova Guliver

Dvojezični privatni vrtić

Guliver je dvojezični vrtić u kome se neguje srpski i francuski jezik. „Guliver“ je počeo kao kreativna radionica 2005. godine. Nekoliko godina kasnije program rada je verifikovan od strane Ministarstva prosvete i od tada roditeljima i njihovoj deci nudi sve ono što je potrebno da bi se deca vaspitala i obrazovala na najbolji način.

Filozofija naše ustanove se ogleda po jednom drugačijem vidu obrazovanja dece. Važno nam je : da deca nauče kako da uče kroz sopstveno iskustvo, kroz iskustvo dodira, slušanja, gledanja, zapažanja … da deca uče kako da kritički razmišljaju da nauče da reaguju u odnosu na neku drugu decu i na stvari koje ih okružuju da nauče da budu samostalni U okruženju u kome se nalaze, imaju mnogo načina da se izraze. Jedan od njih je i NTC sistem učenja.

Mišljenja smo da iz svakog sistema treba uzeti najbolje, pa smo u radu sa decom uključili najvrednije iz Montesori, Valdorf i Ređio Emilija pristupa.

Montesori pristup

Osnovni moto Montesori pedagogije je „Pomozi mi da to uradim sam“. To je ono čega se naši vaspitači u svom radu pridržavaju, podstičući decu da razvijaju svoje sposobnosti, da se osamostaljuju i stiču znanja kroz upotrebu različitih didaktičkih materijala. Nabavljajući i praveći didaktičke materijale u vrtiću, rukovodimo se načelima Montesori pristupa:

Valdorf pristup

Iz ovog pristupa, kao najveću vrednost, prepoznali smo humani pristup celovitom biću deteta, zasnivanje plana i programa na razvojnim potrebama dece i razvijanje osećaja zajedništva. Osim toga, smatramo da je glavni zadatak odraslih da uče decu da poštuju prirodu, da je čuvaju i žive u skladu sa njom.

Ređo Emilia pristup

U našoj ustanovi, veliki značaj dajemo učenju kroz iskustvo. Deci pružamo mnoštvo mogućnosti i načina da se izraze. A veoma veliku ulogu imaju i roditelji, koji aktivno učestvuju u životu i radu ustanove. Dete posmatramo kao biće koje poseduje veliki potencijal, radoznalo i sposobno, a zadatak vaspitača je da ih ohrabruje da kroz istraživanje stvore sopstvene teorije o svetu i njegovom funkcionisanju. Ovo je ono, što smo mi, kao ustanova, prepoznali i preuzeli od L. Malagucija, odnosno Ređo Emilija pristupa.

NTC pristup

Kroz sprovođenje NTC pristupa, podstičemo decu na aktivnost, na razmišljanje i razvoj funkcionalnog znanja. U svakodnevnom radu koristimo :

Želite da preporučite vrtić Guliver - Srpsko-francuski i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri vrtića, želite da dodate/promenite opis vašeg obdaništa? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Pišite nam

Preporuke za vrtić Guliver - Srpsko-francuski

Trenutno nema preporuka za Guliver - Srpsko-francuski vrtić. Ako ste, ili ste bili, klijent, i zadovoljni ste, molimo Vas, preporučite ih drugima.

ioi.

Preporučite Guliver - Srpsko-francuski vrtić

Vaše ime:

Email / Telefon: (opciono, neće biti objavljeno)

Vaša preporuka za ovaj vrtić:

Ako ste zadovoljni ovim vrtićem - preporučite ga drugima. Vaša preporuka će biti objavljena nakon odobrenja administratora. Agencija ioi. ne odgovara za njihov sadržaj. Nismo u mogućnosti da proveravamo njihovu istinitost, niti znamo identitet osoba koje ih ostavljaju. Negativni komentari i kritike mogu biti prosleđeni menadžmentu vrtića.

Vrtići opština Čukarica - Beograd - ioi.