Predškolska ustanova Step by Step
Logo: Predškolska ustanova Step by Step

Step by Step

Nursery and Preschool in English

Pustorečka 7

Banovo brdo, Čukarica

Akreditacija

Subvencije

Jaslice

Predškolsko

Dnevni boravak

Dvorište

Privatna predškolska ustanova Step by Step

Step by Step je privatna predškolska ustanova verifikovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za decu uzrasta od 1-7 godina.

U predškolskoj ustanovi Step by Step komunikacija se vrši na engleskom jeziku. Naš program je namenjen svoj deci, bez obzira na to da li imaju neko predznanje engleskog jezika. Kada dete krene u vrtić, vaspitačice se brinu o tome da polako i postepeno uključe dete u komunikaciju na engleskom kao i u sve aktivnosti u vrtiću.

Deca u predškolskoj ustanovi Step by Step uče kroz igru i zabavu. Učenje jezika kroz svakodnevnu komunikaciju omogućava deci da engleski savladaju sa lakoćom. Na taj način deca nauče da sama formiraju rečenice i vremenom počnu da govore engleski prirodno, kao maternji jezik. Učenje enlgeskog jezika se kod nas odvija spontano, a još jedna prednost našeg programa je pristup  prema učenju i vaspitanju dece.

Step by Step Hill - Banovo Brdo

Naša lokacija na Banovom Brdu nalazi se u prelepom i mirnom kraju, pored parka Košutnjak. Nalazimo se u prostranoj kući na tri nivoa, s pogledom na divno veliko dvorište, idealno za igru na otvorenom tokom cele godine, dok u proleće, leto i ranu jesen većinu naših dnevnih aktivnosti, kao što su umetnost, muzika, čitanje, sport i mnogo drugih, radimo napolju na lepom vremenu i svežem vazduhu.

Step by Step Program

Step by Step pristup zasniva se na aktivnom učenju koje je fokusirano na individualne mogućnosti, zanimanja i način učenja svakog deteta. Deca su inspirisana da istražuju, ispituju i pronalaze odgovore. Nasi vaspitači organizuju aktivnosti prema individualnim potrebama i načinu učenja svakog deteta.

Imamo mesečne teme koje su veoma interesantne i zabavne za decu. Vaspitači prave nedeljne planove sa aktivnostima koje promovišu učenje kroz zabavu i igru, a pažljivo su organizovane i adaptirane potrebama svake grupe i svakog deteta ponaosob.

Deca često rade u specijalnim centrima koji su raspoređeni po radnoj sobi i zajedno sa svojom grupom rade na raznim projektima i aktivnostima. Zatim se smenjuju tako da svako dete učestvuje u svakom centru.

Izleti su izuzetno važan deo našeg programa. Vrlo pažljivo planiramo izlete, jer se trudimo da izleti budu usko povezani sa temom, a cilj nam je da deca iskuse i uživo dožive ono o čemu uče u vrtiću. Takođe smatramo je deci potrebno da upoznaju svoje okruženje i da dožive kako pojedine stvari funkcionišu van vrtića i da budu aktivni članovi zajednice u kojoj žive.

U predškolskoj ustanovi Step by Step najviše smo usredsređeni na sledeće aspekte razvoja:

Jaslice (1-3.5 godina)

Rana dečija iskustva i saznanja imaju veliki uticaj na njihov dalji razvoj. Step by Step program u jaslicama se zasniva na igri i istraživanju. Pružamo bezbedno i stimulativno okruženje i program koji podržava njihov socijalni, emotivni, fizički i kreativni razvoj.

Deca ovog uzrasta teže ka samostalnosti. Naš zadatak je da im pružimo priliku da vežbaju samostalnost i da sami donose odluke da probaju nove stvari. Podstičemo znatiželju, osećaj ponosa i sposobnosti kod dece, što ih motiviše i podiže samopouzdanje. Pozitivnim pristupom podstičemo decu da izraze svoja osećanja, želje i mogućnosti. Deca uče da se igraju zajedno, dele, čekaju svoj red, i slično. Svesni smo toga da se svako dete razvija i napreduje svojim tempom, zbog toga smo obezbedili program i okruženje koji su dovoljno fleksibilni da zadovolje različite potrebe svakog deteta.

Vrtić (3.5-5.5 godina)

Deca su veoma radoznala i željna učenja i novih saznanja.

Naš program pruža aktivnosti i okruženje koje motiviše decu da istražuju, ispituju i razmišljaju.Omogućujemo deci da se igraju i da biraju aktivnosti koje odgovaraju njihovim interesovanjima.

Naše aktivnosti u malim grupama, namenjene su za blizak rad i interakciju sa vaspitačem, a aktivnosti u većim grupama, podstiću timski rad i motivišu decu da zajedno postignu viši cilj.

U okruženju koje je bezbedno, pozitivno i puno poštovanja, pružamo deci mogućnost da uče i neguju ljubav prema učenju, grade sampouzdanje, prijateljstva i postave važne osnove za dalje mentalno, telesno i socijalno -emocionalno razvijanje.

Predškolsko (5.5-7 godina)

U predškolskoj ustanovi Step by Step se odvija Pripremni predškolski program, koji je obavezan za upis u osnovnu školu. Počinje u septembru i završava se u junu i neophodno je da ga deca pohađaju od početka do kraja. Pripremni predškolski program koji se kod nas odvija pomaže dečiji socijalni, emocionalni i kognitivni razvoj za lakšu tranziciju u prvi razred osnovne škole.

Deca se motivišu da dostignu svoj pun potencijal u okruženju koje je bezbedno, ohrabrujuće i koje im pruža punu podršku u svemu što rade. Deca lakše dolaze do uspeha u školi, uz pomoć ohrabrivanja da budu lideri, oni koji žele da saznaju više i ne boje se izazova.

Step by Step Novi Beograd

Smešten u stambeno-poslovnom centru Novog Beograda, u blizini Beogradske Arene, naš prostor je pažljivo osmišljen i opremljen da zadovolji potrebe dece svih uzrasta.

Svaka grupa ima svoj prostor, sigurno i prijatno okruženje, osmišljeno da im pomogne da uče, maštaju, igraju se i stvaraju.

Step by Step Novi Beograd

Kako stići do ...

Podelilte vrtić
Step by Step

Podeli na
Twitter-u

Podeli na Vajberu

Podeli preko
Vajbera

Preporuke za vrtić Step by Step

Trenutno nema preporuka za Step by Step vrtić. Ako ste, ili ste bili, klijent, i zadovoljni ste, molimo Vas, preporučite ih drugima.

ioi.

Preporučite Step by Step vrtić

Vaše ime:

Email / Telefon: (opciono, neće biti objavljeno)

Vaša preporuka za ovaj vrtić:

Ako ste zadovoljni ovim vrtićem - preporučite ga drugima. Vaša preporuka će biti objavljena nakon odobrenja administratora. Agencija ioi. ne odgovara za njihov sadržaj. Nismo u mogućnosti da proveravamo njihovu istinitost, niti znamo identitet osoba koje ih ostavljaju. Negativni komentari i kritike mogu biti prosleđeni menadžmentu vrtića.

Vrtići opština Čukarica - Beograd - ioi.