Povratak prirodi
Povratak prirodi - Zemunski salaš

Vrtić za decu od 2 do 4 god.

Povratak prirodi - Dunav Platz

Viša predškolska ustanova (5 i 6 god.)

Smajli

privatni vrtić

Aleksandra Dubčeka 28e

Zemun

O Nama




Vrtić “Smajli” je privatna predškolska ustanova osnovana 2016. godine, akreditovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoj. Osnovni cilj našeg vrtića se krije u samom imenu, a to je svakodnevni osmeh na licima Vas i Vaše dece.

Program rada našeg vrtića je koncipiran tako da se može prilagođavati potrebama i interesovanjima Vaše dece, ali i da pozitivno utiče na njihov celokupni dalji razvoj. Smatramo da do ostvaranje našeg cilja možemo doći samo kroz zajedničku saradnju stručnjaka koji rade u našem vrtiću, roditelja i dece i da ćemo na taj način stvoriti vrtić po meri deteta. Kvalitet detinjstvo u značajnoj meri utiče na ličnost pojedinca kada odraste, i mi Vam upravo zbog toga nudimo prijatnu i podsticajnu atmosferu u veselim bojama ukrašenom ambijentu, koji je prilagođen svakodnevnim potrebama i interesovanjima Vašeg deteta.

Program rada


Program rada našeg vrtića je koncipiran tako da usmerava svakodnevni rad vaspitača sa decom, pri tom ne ograničavajući interesovanja i potrebe Vašeg deteta. Kako bismo izmamili osmeh na licu Vašeg deteta, a samim tim i na Vašem licu, svakodnevno se trudimo da uz Vašu pomoć prepoznamo potrebe i interesovanja Vaše dece, da svoj rad prilagodimo njima i da na taj način doprinesemo razvoju i

unapređivanju programa rada našeg vrtića. Vrtić “Smajli” je dostupan svoj deci od 7 meseci do 7 godina. Rad sa decom se odvija u četiri grupe:

Mlađa jaslena grupa (od 7 meseci do 2 godine)

Starija jaslena grupa (od 2 do 3 godine)

Mešovita grupa (od 3 do 6 godina)

Predškolska grupa (od 6 do 7 godina)

Iako postiji strukturalna i prostorna podela na starosne grupe u okviru vrtića, program našeg vrtića predviđa i zajednički boravak dece svih uzrasta u okviru mešovite grupe. Smatramo da je boravak Vaše dece u mešovitoj gurpi veoma koristan bez obzira na njihov uzrast.

Mlađa deca boravkom u mešovitoj grupi, od starije dece, uče obrasce ponašanja i kroz igru stiču nova znanja i iskustva. S obzirom na to da deca najbolje poznaju detinjstvo, stariji članovi mešovite grupe predstavljaju neku vrstu partnera vaspitača u procesu adaptacije mlađe dece na vrtić.

Starija deca se boravkom u mešovitoj grupi, sa mlađom decom, uče brizi o mlađima i kod njih se razvija odgovornost i osećaj za pružanje pomoći drugima. Činjenica da su zreliji i da više znaju od mlađih članova grupe pozitivno doprinosi razvoju njihovog samopouzdanja i građenju poztivne slike o sebi.

Saradnja sa roditeljima


Verujemo da smatrate da je osmeh Vašeg deteta najvažniji, jer to znači da su sve njegove potrebe zadovoljene i da ono raste u adekvatnim uslovima. Upravo zbog toga želimo da Vam ukažemo na to da nam je saradnja sa Vama, roditeljima, izuzetno važna. Vaše dete će u vrtiću provoditi polovinu dana, dok će onu drugu polovinu provoditi sa porodicom, da bismo i Vi i mi imali kompletnu sliku o razvojnim potrebama Vašeg deteta i njegovom napretku neophodno je da uspostavimo dobru komunikaciju između stručnog tima našeg vrtića i porodice.

U našem vrtiću ostvarujemo sledeće oblike saradnje sa roditeljima:

Neposredna komunikacija sa roditeljima u vreme prijema deteta u vrtić, u okviru koje nam roditelij pružaju informacije o promenama u fizičkom stanju deteta (ukoliko postoje).
Neposredna komunikacija sa roditeljima u vreme otpusta deteta iz vrtića, u okviru koje vaspitač pruža roditeljima informacije koje se tiču ishrane, higijene, spavanja, dnevnih aktivnosti realizovanih u toku dana, raspoloženja i ponašanja deteta tokom boravka u vrtiću i slično…
Pisana komunikacija putem oglasne table, koja se nalazi na samom ulazu u vrtić, a na kojoj se nalaze informacije o planu rada za tekući mesec, sadržaju menija tokom tekuće nedelje i slične informacije koje se tiču funkcionisanja i organizacije vrtića.
U okviru pisane komunikacije roditelje obaveštavamo i putem sms poruka, mail-a ili uručivanjem pisanih izveštaja o temama i informacijama koje su krucijalne za život i rad vrtića.
Komunikacija putem Interneta, koja podrazumeva izveštavanje roditelja putem sajta vrtića i Facebook stranice o tekućim vestima vrtića, a propraćena je video snimcima i fotografijama.
Radionice sa roditeljima, koje predstavljaju uključivanje roditelja u neposredan vaspitno-obrazovni rad u vrtiću, kroz zajedničko učešće roditelja, dece i vaspitača u pojedinim aktivnostima, čime se doprinosi razvoju osećaja pripadnosti vrtiću kod dece i utiče se pozitivno na kvalitet razvoja deteta.
Roditeljski sastanci, koji se održavaju tokom cele godine u cilju razmene mišljenja i unapredjivanja rada vrtića i samim tim kvalitetnijeg boravku Vašeg deteta u vrtiću.
Tromesečni izveštaji, koji predstavljaju procenu stručnog tima vrtića o razvoju i napretku Vašeg deteta u periodu od tri meseca, na osnovu svakodnevnog sistematskog praćenja.
Ankete, koje podrazumevaju anonimnost i imaju za cilj utvrđivanje očekivanja, potreba i mogućnosti roditelja i dece i doprinose podizanju kvaliteta rada vrtića.
Otvorena vrata, kojima se roditeljima omogućava da se u zakazanom terminu obrate našem stručnom timu u okviru individualnog razgovora i da reše sve nedoumice koje se tiču razvoja njihovog deteta.
Priredbe, koje se organizuju na polugodišnjem i godišnjem nivou, a koje za cilj imaju da predstave šta su sve Vaša deca naučila tokom boravka u našem vrtiću.

O ishrani


Ishrana u vrtiću podrazumeva doručak, ručak i dve užine. Jelovnik je prilagođen razvojnim potrebama dece i formiran je u dogovoru sa nutricionistom i ketering službom. U toku dana su predviđene dve užine koje podrazumevaju voće. Pri upisu deteta u vrtić zahtevamo od roditelja da nam daju informacije o alergijskim reakcijama dece na pojedine namernice i specifičnostima u pogledu ishrane.

Želite da preporučite vrtić Smajli i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri vrtića, želite da dodate/promenite opis vašeg obdaništa? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Pišite nam

Preporuke za vrtić Smajli

Trenutno nema preporuka za Smajli vrtić. Ako ste, ili ste bili, klijent, i zadovoljni ste, molimo Vas, preporučite ih drugima.

ioi.

Preporučite Smajli vrtić

Vaše ime:

Email / Telefon: (opciono, neće biti objavljeno)

Vaša preporuka za ovaj vrtić:

Ako ste zadovoljni ovim vrtićem - preporučite ga drugima. Vaša preporuka će biti objavljena nakon odobrenja administratora. Agencija ioi. ne odgovara za njihov sadržaj. Nismo u mogućnosti da proveravamo njihovu istinitost, niti znamo identitet osoba koje ih ostavljaju. Negativni komentari i kritike mogu biti prosleđeni menadžmentu vrtića.

Vrtići opština Zemun - Beograd - ioi.